Eerste race weekend IRRC 2015 in Hengelo op 3 mei 2015

Sinds vorig jaar rijdt de IRRC in twee aparte klassen, de weten de Supersport en Superbikes. Op zaterdagmorgen begonnen 28 rijders aan de Supersport training. Aan het eind van de trainingsdag was de kampioen van 2014 (Joey den Besten) het snelst. Hij werd op de voet gevolgd door de snelle Tsjech Marek Ceverny en gastrijder Cliff Kloots stond op plaats drie.  De Supersport kampioen van 2013,  Laurens Hoffmann deed van zich spreken door een vierde tijd neer te zetten. Een knappe prestatie na een zwaar ongeval tijdens de TT op het eiland Man van vorig jaar waar hij nu nog steeds van herstellende is. Op vijf stond de Belg Kevin de Frenne.

Joey den Besten had in de eerste wedstrijd het gas er te snel op staan en kreeg een penalty van 20 seconden. Hij reed een sterke wedstrijd maar kon Marek Cerveny niet bijhouden. Door de penalty moest hij ook Kevin de Frenne voor laten gaan. Cliff Kloots had met een flinke highsider in de tweede bocht de wedstrijd verlaten. Hij kon gelukkig op eigen kracht de baan verlaten.

Tijdens de tweede wedstrijd stond er weer geen maat op Marek Cerveny. Joey den Besten b bleef nog een beetje in het spoor, maar kon het achterwiel niet houden. Cliff Kloots bleef er gelukkig nu wel op zitten en kwam als derde over de finish. Vierde werd de Italiaan Luca Gottardi die voor het eerst in Hengelo was en vijf werd Laurens Hoffmann.

Net als in de Supersport stonden er bij de Superbikes ook 28 deelnemers in het parc ferme op zaterdagmorgen om aan de trainingen deel te nemen.

Vijfvoudig IRRC kampioen Didier Grams kon zijn borst nat maken omdat Sebastian Le Grelle en Vincent Lonbois besloten hebben de gehele IRRC cyclus te rijden. Aan het eind van de trainingsdag was Sebastian LeGrelle het snelste voor gastrijder Koen Zeelen en Johan Fredriks op plaats drie.

De eerste wedstrijd werd door een rode vlag situatie in twee delen verreden. Sebastian LeGrelle was het snelste voor Koen Zeelen en Vincent Lonbois. Didier Grams werd vierde voor Johan Fredriks.

De tweede wedstrijd was zeer nat en daar had allen Johan Fredriks antwoord op. Hij kwam als eerste over de finish. Didier Grams werd tweede voor Sebastian LeGrelle. Koen Zeelen werd vierde en de nieuwe rijder voor Performance Racing Jochem van der Hoek vijfde.

De eerste wedstrijden laten zien dat het niveau van de IRRC alsmaar groeiende is en wij dit jaar nog vele mooie en verrassende uitslagen zullen krijgen. De volgende IRRC-races worden georganiseerd op circuit Paalgraven te Oss op 24 en 25 mei a.s. See you all there!

First IRRC race weekend Hengelo Gld 3 May 2015

Last year was the first year the Supersport en Superbike IRRC raced their races separately.

28 Supersport riders started the practise on Saturday morning. The IRRC Supersport champion Joey den Besten was the fastest man on track after the practise day. The fast Czech Marek Cerveny was second before guest rider Cliff Kloots. The IRRC Supersport winner 2013, Laurens Hoffman, was fourth. A good result after his big crash during the TT of Man last year from which he is still recovering. The Belgium rider Kevin de Frenne was fifth.

Joey den Besten already started the race before the light was green. That meant a 20 seconds penalty. Joey den Besten was fast, but not the fastest man on track. That was the Czech rider Marek Cerveny. Because of the penalty Joey den Besten dropped to third place in favour of Kevin de Frenne. The third man on the grid, Cliff Kloots, left the race with a big highsider in curve two, but he was all right.

In the second race there was just one man to beat. But nobody could beat him. Marek Cerveny was the fastest man on track. Joey den Besten was second and Cliff Kloots third. Fourth was the Italian rider Luca Gottardi. A good result because he is for the first time in Hengelo. Laurens Hoffmann fifth.

Just like the Supersport the Superbike had 28 riders as well. Can five times IRRC champion Didier Grams win again? On Saturday Sebastian LeGrelle and Vincent Lonbois signed in for the championship as well. Sebastian LeGrelle was the fastest man during the practise. Guest rider Koen Zeelen was second and Johan Fredriks third.

There was a red flag in the first race. After the races in two parts Sebastian LeGrelle was the winner. Koen Zeelen second, Vincent Lonbois third, Didier Grams fourth and Johan Fredriks fifth.

The second race was a wet race. Johan Fredriks was flying in the wet. The won the race, Didier Grams second, Sebastian LeGrelle fourth and Jochem van der Hoek fifth.

The first races showed the performance level of the IRRC is rising and rising. We expect some more surprising and spectacular races. The following IRRC-races will be organised at racetrack Paalgraven at Oss on 24 and 25 of may next. See you all there!